Over ons

“Wij zijn trots op Zeeland en op onze Origineel Zeeuws-producten”

Met liefde gemaakt

Sjaak de Bruijn uit Middelburg ontwikkelt alle producten in eigen beheer. In het voorjaar van 2011 lanceerde hij de eerste Zeeuws knoop-bonbons. Dat was meteen een groot succes. Inmiddels zijn er zepen, kaarsen, chocolaatjes, dropjes en repen. Alles in de vorm van een Zeeuwse knoop. De prachtige verpakkingen maken de producten helemaal af. Uit Zeeland. Voor jou!

Eerlijke chocolade

Origineel Zeeuws maakt bewuste keuzes. Zo werken we alleen met de fairtrade chocolade van Callebaut. Echte Belgische chocolade van hoge kwaliteit, maar wel op een eerlijke manier verkregen; met een goede prijs voor lokale cacaoboeren.

Met oog voor de samenleving

We laten alle producten verpakken door het werkbedrijf van Orionis, de sociale werkvoorziening van Walcheren. Orionis heeft verschillende verpakkingsafdelingen en is BRC Food-gecertificeerd: wereldwijd de hoogste norm voor voedselveiligheid.

Roland Dockheer van Orionis: “Al vanaf de start van Origineel Zeeuws mogen wij de producten verpakken. Daar zijn we erg blij mee. Ik zie nog de eerste doosjes voor de bonbons binnenkomen. Inmiddels hebben we er al duizenden gevuld.

De contacten zijn heel erg goed. Sjaak is een graag geziene gast op de afdeling. Hij komt regelmatig even kijken hoe alles gaat en maakt dan altijd een praatje met de medewerkers. Dat wordt erg gewaardeerd. Ook denken we graag mee over de beste verpakkingsvorm, zeker als er weer nieuwe producten aankomen.

Voor Orionis is het erg belangrijk dat regionale bedrijven hun verpakkingswerk aan ons uitbesteden. We kunnen zo mensen met een arbeidshandicap eerlijk en uitdagend werk blijven geven.”